Kunstmarkt Roermond

Jaren geleden was het voor het laatst dat op de Abdijhof door de Stichting Hamstraat Promenade een kunstmarkt voor professionele kunstenaars werd georganiseerd. Door diverse omstandigheden is hier een einde aan gekomen.

Deze kunstmarkt is in 2001 in ere hersteld, echter met één verschil: het werd een kunstmarkt voor amateurs. De belangstelling én het succes waren én zijn nog steeds geweldig. Wederom was Stichting Hamstraat Promenade een van de organisatoren, dit keer bijgestaan door Stichting Melieve Dames Koninklijk Roermonds Mannenkoor.

In 2008 is de Stichting Hamstraat Promenade opgeheven en vanaf die tijd doet Stichting Melieve de organisatie alleen.
Deze kunstmarkt vind jaarlijks plaats op de éérste zaterdag in september op het prachtige Munsterplein in het centrum van Roermond.

Op die markt zal Stichting Melieve een eigen kraam beheren waarin de dames werk aanbieden van professionele beeldende kunstenaars uit Roermond en verre omgeving, de andere kramen worden wederom beschikbaar gesteld aan amateur-kunstenaars uit de hele provincie.

Stichting Melieve heeft de beschikking over ’n 50 tal overdekte marktkramen. De beschikbare kramen worden op volgorde van binnenkomst toegewezen.
Het is de bedoeling dat op deze kunstmarkt alle soorten kunstuitingen vertegenwoordigd zullen zijn: teken-en schilderkunst, grafiek, keramiek, edelsmeedkunst, bronswerken, weefkunst, enz.enz.
De organisatie behoudt zich het recht voor de beschikbare ruimte in goede verhouding toe te wijzen

Uw Privacy © Copyright: Melieve Roermond 2014..2022