Welkom

Welkom op de website van Stichting Melieve.
De Stichting Melieve organiseert verschillende evenementen, met als doel dat de meeropbrengst hiervan ten goede komt aan het Koninklijk Roermonds Mannenkoor.


De 19de Kunstmarkt van Stichting Melieve

Wanneer je iets voor de 19de keer organiseert mag je toch wel spreken van een goede traditie. Dat geldt dus nu voor de kunstmarkt voor amateurs die Stichting Melieve op de eerste zaterdag van september weer heeft georganiseerd.

Omdat het Munsterplein eind augustus helemaal op de schop ging wat betreft de herinrichting van bestrating en groen, moesten we uitkijken naar een andere locatie. In samenspraak met marktmeester Dennie Nelissen werd dat de ruimte tussen het restaurant ‘De Pastorie’, de Rattentoren en de Kathedraal.

Vrijdagochtend werden de kramen al geplaatst volgens ons schema. Zaterdagochtend om 6:45 uur waren we ter plekke om even alles te controleren en om alle kunstenaar te ontvangen. Dit alles speelde zich af in een zeer gemoedelijke sfeer. Rond 9:30 uur waren alle kramen ingericht.

Omdat we dit jaar een andere locatie hadden, stonden er bij het Munsterplein / Steenweg, voor de Kathedraal en in de Grote Kerkstraat meerdere grote driehoeksborden met een mooie poster van Melieve die de mensen naar de kunstmarkt moesten leiden.

De weersverwachting voor deze zaterdag was niet positief, maar het is gelukkig de gehele dag droog gebleven en de zon liet zich ook zien. Tel daarbij het grote aantal  bezoekers en ook kopers op, dan mogen we maar weer in de handjes klappen dat alles prima verlopen is voor zowel de kunstenaars, de bezoekers en ook ons als organisatie.

Alle deelnemers kregen consumptiebonnen die ingewisseld konden worden bij het restaurant ‘De Pastorie’. Een prima verzorging kregen de deelnemers daar.

Klik hier op [Fotoreportage - 2019] om alle deelnemers, met hun kunstvormen te zien.


Het volgend jaar organiseert Stichting Melieve weer de kunstmarkt voor amateurs en dan voor de 20ste keer. Omdat dan de werkzaamheden op het Munsterplein voltooid zijn, wordt dat weer onze plek.

De volgende kunstmarkt is op 5 september 2020 (altijd de 1ste zaterdag van september)

Wilt u ook meedoen? Stuur dan een mail naar:

Kunstmarkt 2019-1

Kunstmarkt_melieve_2019_075.jpg

Kunstmarkt 2019-2

Kunstmarkt_melieve_2019_018.jpg
Uw Privacy © Copyright: Melieve Roermond 2014..2019